Tomoko Kurita kreeg haar eerste vioollessen op 3-jarige leefdtijd. Later studeerde zij aan de Tokyo University of Arts and Music. In 1990 kwam zij naar Nederland om te studeren bij Herman Krebbers aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium. Zij studeerde in 1994 af als uitvoerend musicus. Sinsdien geeft zij regelmatig recitals zowel in Nederland als in Japan. Sinds 1998 is zij eerste violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Tomoko Kurita is een van de oprichters van het Uriël Ensemble.

Mitsuko Saruwatari begon haar pianolessen toen zij vier jaar was. Zij volgde haar pianostudie aan de Toho Gakuen School of Music in Tokyo. Vanaf 1987 studeerde zij met een stipendium van Nederlands regering bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1991 behaalde zij het diploma uitvoerend musicus. Gedurende twee jaren daarna verdiepte zij in Londen haar spel onder leiding van John Bingham. Zij geeft regelmatig pianorecitals en kamermuziek- concerten zowel in Nederland als in Japan. In 1985 was Mitsuko Saruwatari winnares van muziekconcours voor Franse muziek in Kyoto, Japan. Zij heeft een CD opgenomen met werken van Frédéric Chopin. Mitsuko Saruwatari is een van de oprichters van het Uriël Ensemble.

Yke Viersen werd geboren in Bandjermasin (Borneo). Tot zijn aanstelling, op 19-jarige leeftijd, als cellist in het Residentie Orkest, had hij les van Piet Veenstra in Den Haag. Daarna zette hij zijn studie voort bij Jean Decroos aan het Koninklijk Conservatorium, waar hij het diploma solospel behaalde. In 1971werd hij lid van het Koninklijk Concertgebouworkest. Op kamermuziekgebied maakte hij deel uit van het Pythagoras Trio (Strijktrio) en van het Margiono Quintet. Yke Viersen is een van de oprichters van het Uriël Ensemble.

Roland Krämer werd geboren in Erlangen (Duitsland). Hij studeerde aldaar altviool bij E. Klakow en E. Klemmstein en vervolgde zijn studie bij prof. Hatto Beyerle aan de Musikhochschule in Wenen en Hannover, waar hij in 1989 zijn diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding behaalde. Sinds november 1989 is hij lid van Koninklijk Concertgebouworkest. Een ander zwaartepunt van zijn muzikale activiteiten ligt op het gebied van de ensemble- en kamermuziek; na lid te zijn geweest van het Camilli- en het Marteaukwintet maakt(e) hij sinds 1990 deel uit van de Amsterdamse Bach Solisten, het Viotta Ensemble, de Ebony Band en het Ebony Kwartet. Als solist liet hij zich horen in concerten van Telemann, Bach, Mozart, M. Haydn en Milhaud.

Rick Huls studeerde in 1998 af aan het Sweelink concervatorium  Amsterdam bij George Pieterson. Tijdens zijn studie won hij al diverse prijzen, o.a.op het international klarinetconcours in Gent en op het kammermuziekconcours van Colmar. Tegenwordig is Rick eerste klarinettist in het Nederlands Philharmonisch Orkest. Daarnaast is hij vaak te horen in diverse orkesten en ensembles zoals het Koninklijk Concertgebouworkest en het Asko-Schönbergensemble. Rick Huls is een van de oprichters van het Uriël Ensemble.

Marijn Mijnders werd geboren in Den Haag. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Davina van Wely en behaalde aldaar haar diploma Uitvoerend Musicus, waarbij zij werd onderscheiden met de Nicolai Prijs. In 1985 kreeg zij de prijs van de stad Amsterdam tijdens het Nationaal Viool Concours Oskar Back. Van 1985 tot 1988 was zij eerste concertmeester van het Noordelijk Philharmonisch Orkest in Groningen. Thans is zij tweede concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest.