Jubileumfestival 2013/2014

 

Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Amerdfoort, Eelde

 

Het 10-jarig jubileum van het Uriël Ensemble wordt gevierd met

een uniek festival in Amstelveen, Ouderkerk a/d Amstel, Amersfoort en Eelde. Geïnspireerd door de muzikale ontwikkeling van Johannes Brahms biedt het ensemble een verrassende, muzikale reis.

 

In het festivalprogramma lopen wij door het mooiste kamermuziekrepertoire van de 19de eeuw. Rode draad hierbij is de muziek van Johannes Brahms, de grote Duitse romanticus. In elk blok wordt een stuk van Brahms gespeeld alsmede een stuk van een componist die door Brahms beïnvloed of bewonderd werd. Deze stukken hebben wat stijl en achtergrond betreft dan ook veel met elkaar te maken. Zo kunnen wij een interessante reis maken van de vroege tot de late romantiek, uitgevoerd in verschillende bezettingen.        

 

Een unieke kans om in één concertreeks de muzikale ontwikkeling van Johannes

Brahms en zijn invloed op tijdgenoten te kunnen meebeleven.

Een gezamenlijke passie voor kamermuziek van een groep musici leidde in 2004 tot de oprichting van het Uriël Ensemble. Het ensemble bestaat voornamelijk uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Vanwege  hun ruime ervaring op de binnen- en buitenlandse podia groeide het Uriël Ensemble al snel uit tot een van de meeste toonaangevende muziekgezelschappen van het Nederlandse muziekleven. De afgelopen tien jaar heeft het ensemble in de meeste grote zalen in Nederland  opgetreden.
De variabele bezetting van strijkers, klarinettist en pianiste zorgt voor een afwisselende programmering, van trio tot sextet, van classicisme tot de 20-ste eeuw. Het repertoire omvat naast vele hoogtepunten uit de kamermuziek ook bijzondere, onbekende werken. Het ensemble treedt op belangrijke podia in het hele land op met meer dan tien verschillende programma's.

 

Het Uriël Ensemble heeft haar eigen concertserie in de sfeervolle Amstelkerk in Ouderkerk a/d Amstel.